A unique feel to your interior with hand crafted walls

Carnivoro – Brazilian Style Restaurant, Burnley


Project Description


Carnivoro, a Bar, Brazilian Steak House & all day Cafe new to Burnley, are now home to multiple of finishes from applicArt.

Located in the heart of Burnley, Carnivoro is a new Rodizio Grill Restaurant offering 15 different types of meat, and is built on a strong passion for good quality. As well as offering an abundance of meat options, Carnivoro also offers a glimpse into the life of luxury thanks to their bespoke interiors.

Our client came to us with a broad idea of what they wanted, and several visits to our showroom later, decided on the multiple finishes which would transform the interiors of their Restaurant.

Travertino has been applied to the bar front, with a Micro Oxide stencil ‘Carnivoro’, bringing the restaurant name to life. Travertino is highly resistant to humidity and moulds, and is best in its natural state, but can be coloured using our Metallics range.

Marmorino Venezia Beton with DeCorten Rust was chosen for the bar top. The floor, which is a Micro finish, boasts high strength and durability which is great for high traffic areas, so best suited to this Restaurant floor.

Travertino with Metallics has been applied to the walls leading towards the bathrooms. Our Metallics range consists of 16 colours which work with almost all of the products in our range. They offer a luxurious look and feel to any internal or external area.

Edel Riviera in Crocodile Effect is on the walls in both female and male WC, in tones of brown. This hard wearing product is available in different final effects such as crocodile skin and wood grain effect.

Micro Oxide has been applied to bespoke sink troughs. Oxide is a different take on authentic rust, and is an overall smooth finish. Due to it’s ability to resist moulds and humidity, this products is great for wet areas and any work surface / bar area.

Our clients were more than happy with the end result!

To read more about the products mentioned, click here.

Gallery


Project Details


Client:

Location: Burnley

Date: October 2018

Our Commercial Work